Noul DHF 8000ST

Producătorul de mașini-unelte, Doosan Machine Tools, a lansat DHF 8000ST (Doosan Horizontal Five Axis 8000 Single Pallet Turning), o versiune cu o singură masă a centrului de prelucrare orizontal în cinci axe DHF 8000. Acest nou model încorporează o funcție de strunjire și a fost proiectat fără schimbător de paleți pentru a oferi o amprentă mai mică.

Grupul nostru de experți

Clienții din două segmente de industrie au influențat dezvoltarea DHF 8000ST:

  1. producătorii de echipamente grele care prelucrează cutii de viteze cu diametru mare care necesită operații de strunjire.
  2. companiile, precum cei din industria aerospațială și industria petrolieră, care prelucrează, de asemenea, componente cu diametru mare.

Pornind de la nevoile acestor segmente și folosind DHF 8000 ca bază, a luat naștere centrul de prelucrare orizontal în 5 axe, cu un singur palet și funcție de strunjire, DHF 8000ST.

O singură configurare face totul

Capul înclinabil pe axa A și masa rotativă – direct drive – axa B permit ca DHF 8000ST să gestioneze o gamă completă de procese de prelucrare și strunjire de la degroșare până la finisare, într-o singură configurare. Capacitatea de a prelucra piese din toate părțile oferă, de asemenea, o precizie sporită a pieselor. În plus, configurația permite prelucrarea rapidă a pieselor cu mai multe fețe și prelucrarea simultană în 5 axe a formelor complexe.

Mai multă viteză

Ca și DHF 8000, axul capul înclinabil pe axa A are o cursă de +60 până la -100 grade (sus/ jos) cu un cuplu de prindere de peste 3,600 ft-lb. DHF 8000ST este dotat cu broșa  HSK100-T de 47 Cai Putere ce atinge 6000 rotații pe minut folosind cutie de viteze. Opțional este disponibilă și broșa cu 8000 de rotații pe minut sau 15000 de rotații pe minut.


Mai multă rezistență

DHF 8000ST este construit cu ghidaje liniare cu role transversale pentru o rigiditate suplimentară. Axa Y și Z sunt echipate cu șuruburi duble cu bile pentru a asigura stabilitate și precizie structurală mai mare, în timp ce coloana este proiectată cu rigiditate statică și dinamică ridicată pentru a oferi performanțe optime de prelucrare.

Mai mult spațiu

Acest centru de prelucrare orizontal de la Doosan poate susține cu ușurință piesele de prelucrat cu o greutate de până la două tone, permițându-le să fie prelucrate cu aceeași precizie ca și omologii lor mult mai mici. Un palet cu diametrul de 1.000 mm oferă un spațiu de lucru mai mare față de modelul anterior, iar suprafața sa mare de lucru poate ține cu ușurință piese cu diametrul de până la ø 1.600mm x 1.400mm înălțime.

Mai multe trăsături

Un sistem de compensare termică, format din senzori amplasați strategic în zonele critice ale mașinii, monitorizează și compensează dacă este detectată creșterea termică. Sistemele de răcire pentru ax și șuruburi cu bile contribuie, de asemenea, la stabilitatea termică. Mașina este echipată standard cu o  magazie cu 120 scule, care poate fi extinsă la 376 de scule.

Mai multă valoare

Flexibilitatea remarcabilă a DHF 8000ST vine la un preț foarte competitiv. Funcția de strunjire face posibilă chiar înlocuirea centrelor de strunjire independente din atelierul de producție, economisind cheltuieli de capital, dar și de spațiu.