STRUNGURI CNC PUMA DE LA DOOSAN MAȘINI-UNELTE – ISTORIE SI VIZIUNE

Stiați că?

Doosan este format din două cuvinte alăturate: Doo (cereale) și san (munte). Împreună înseamnă „boabe mici de nisip care împreună formează un munte”.

Istoria Doosan Mașini-unelte în câteva cuvinte

Compania pe care o cunoaștem acum ca Doosan Group își are rădăcinile într-un mic magazin deschis în Seul în 1896. Odinioară cunoscut ca magazin de vânzare cu amănuntul și produse cosmetice, Doosan a crescut cu preponderență după războiul din Coreea. La mijlocul anilor 1970, unitățile de afaceri ale companiei includeau o agenție de presă, o fabrică de bere și mai multe întreprinderi industriale. Până în 1979, Doosan exporta produse în valoare de peste 100 de milioane USD. Divizia de mașini-unelte (strunguri CNC, freze CNC) Doosan a fost înființată în 1976 și a intrat pe piața din România în 2002.

Strungurile CNC Puma

În 2005, Doosan cumpără Daewoo Heavy Industries și, astfel, devine Doosan Infracore. Daewoo producea strungul Puma încă din 1980, dar compania se confrunta cu dificultăți de la criza financiară asiatică din anii 1990. Pe parcurs, Doosan devine unul dintre cei mai mari și mai eficienți furnizori de strunguri Puma.

În 2010, Doosan lansează a cincea generație de strunguri CNC Puma: 2100, 2600 și 3100.

Mașinile CNC din seria Puma sunt strunguri CNC care acoperă toate nevoile de strunjire, în configurații simple sau complexe, cu posibilitate de frezare, două turele sau cu axa Y.

De-a lungul timpului, Doosan reproiectează seriile de strunguri CNC Puma pentru a le putea oferi producătorilor performanță maximă iar în prezent există următoarele serii de strunguri CNC proiectate

– Seria Strungurilor CNC Puma GT reprezintă o serie de strunguri de înaltă performanță, cu universal de 8/ 10/ 12 inch – un standard global în categoria strungurilor orizontale.

– Seria de înaltă performanță de strunguri CNC Doosan – PUMA 2100/2600/3100 (Y) a fost recent dezvoltată pentru a acoperi o gamă largă de posibilități de prelucrare, cu universal de 8 până la 12 inch și cu posibilitate de axa Y sau arbore secundar.

– Seria de strunguri CNC Doosan – PUMA 4100/5100 sunt strunguri orizontale proiectate pentru prelucrarea pieselor de dimensiuni medii sau mari.

Acestea asigură o capacitate de prelucrare puternică prin utilizarea unei cutii de viteze în 2 trepte și motoare cu cuplu ridicat, împreună cu o structură rigidă a căii de ghidare. De asemenea,

poate prelucra piese complexe utilizând funcția opțională de axă Y.

– Seria PUMA 600/ 700 / 800II prezintă strunguri orizontale de mare performanță, ideale pentru prelucrarea țevilor și a flanșelor utilizate în industria petrolului și a gazelor, piese hidraulice utilizate în echipamentele de construcții, precum și piese complexe utilizate în avioane și nave din industria constructoare. Diametrul și lungimea maximă de strunjire sunt Ø900mm și, respectiv, 5050mm, cele mai mari din clasa sa. Designul patului înclinat permite eliminarea ușoară a așchiilor.

– Puma 1000 este cel mai mare strung cu batiu înclinat produs de Doosan, ideal pentru prelucrări rigide. Axul principal cu diametru interior extins poate fi folosit pentru aplicații ca prelucrarea țevilor în industria de petrol și gaze, prelucrarea componentelor hidraulice pentru utilaje de construcții, industria aerospațială sau industria navală.

Seria de strunguri orizontale CNC PUMA mai include si:

  • strunguri CNC multiax: Seria TT / TL
  • strunguri CNC orizontale pentru prelucrarea jantelor din aluminiu: Seria de strunguri CNC Puma Al Wheel
  • strunguri orizontale cu două universale/ cu încărcător tip gantry: Seria de strunguri CNC Seria Puma TS/ Puma TW
  • strunguri cnc orizontale multi-tasking: Seria de strunguri CNC Puma MX
Strung CNC Puma
Strung CNC Puma

Strungurile Puma de ultima generatie

Dacă sunteți interesat de achiziționarea unui strung CNC sau alte mașini-unelte CNC Doosan vă rugăm să ne contactați și vom găsi împreună utilajul potrivit, perfect pentru aplicația dumneavoastră.