Doosan Machine Tools – Noutăți de la DIMF și sărbătorirea a 45 de ani de existență

Vine acel moment din an în care ne uităm cu atenție în trecut și cu speranța spre viitor, căci știm că urmează bilanțuri de sfârșit de an, rezoluții și pronosticuri noi.

Cu această ocazie, ne-am îndreptat atenția către producătorul Coreean de mașini-unelte, Doosan Machine Tools, care în 2021 a împlinit 45 de ani de existență, a organizat cel de-al 13-lea târg Doosan International Machine tool Fair (DIMF 2021) și a expus peste 10 modele noi de masini-unelte la EMO Milano.

Compania pe care o cunoaștem acum ca Doosan Group își are rădăcinile într-un mic magazin deschis în Seul în 1896. Odinioară cunoscut ca magazin de vânzare cu amănuntul și produse cosmetice, Doosan a crescut cu preponderență după războiul din Coreea. La mijlocul anilor 1970, unitățile de afaceri ale companiei includeau o agenție de presă, o fabrică de bere și mai multe întreprinderi industriale. Până în 1979, Doosan exporta produse în valoare de peste 100 de milioane USD. Divizia de mașini-unelte Doosan a fost înființată în 1976 și a intrat pe piața din România în 2002.

În 2007 are loc un proces amplu de rebranding și de integrare a diviziei de mașini-unele a Doosan Mecatec. În 2016 Doosan Infracore devine Doosan Machine Tools iar principalul scop al nou-înființatei companii este de a deveni unul dintre cei mai vânduți constructori de mașini-unelte din lume, respectiv în top 3.

Pentru a ajunge acolo unde și-a propus, Doosan a investit masiv în cercetare și dezvoltare, a restructurat operațiunile de producție și și-a sporit profilul la evenimentele din industrie din întreaga lume. În culise, inginerii au început să reconsidere câteva dintre cele mai populare mașini-unele Doosan și au dezvoltat mașini-unelte cu mai multe beneficii decât modele anterioare sau ale concurenților, rămânând în același interval de preț.

În 2018, Compania primește din partea asociației coreene de promovare a invențiilor, diploma pentru înaltă inovație și excelență iar uzina din Seongju se extinde datorită creșterii cererii pentru modele de mașini de dimensiuni mari.

În prezent, compania sărbătorește, pe lângă 45 de ani de existență și 13 ediții ale evenimentului intern DIMF -Doosan International Machine Tool Fair.

DIMF este târgul de mașini-unelte organizat exclusiv de Doosan Machine Tools, conceput pentru a promova produsele și tehnologiile corporației. Acesta este un eveniment bienal desfășurat la fabrica Changwon de la Doosan Machine Tools, Coreea, din 1997.

Acest târg de mașini-unelte cu o istorie de 24 de ani a atras un total cumulat de 30.000 de vizitatori din întreaga lume și a avut ca scop principal:

  • Prezentarea prelucrării multifuncționale de mare viteză, de înaltă precizie, în 5 axe, pentru a răspunde tendințelor din domeniul vehiculelor electrice, IT și semiconductoare
  • Dezvăluirea de noi modele și demonstrații de prelucrare specializată în industriile solicitate în cadrul expoziției virtuale

Principalele cuvinte cheie ale DIMF 2021 sunt „de mare viteză, de înaltă precizie, multifuncționale, 5 axe, tehnologie de ultimă generație specifică industriei, automatizare și digitalizare”.

În special, Doosan Machine Tools a dezvăluit o nouă gamă de mașini multi-tasking, de la SMX2100 la SMX5100, alături de noi produse în 5 axe, precum DVF 6500T, DVF 8000T/50, DVF 8000-AML și VCF 1100LSR. De asemenea, Doosan a dezvăluit și noi modele optimizate pentru prelucrarea de mare viteză, precum SVM, NHP 4000AL și T 4000HS, precum și noi modele HSP 8000 și NHP 5500F, care oferă o precizie ridicată.

Adițional, s-au prezentat și soluții de automatizare a alimentatorului de bare, a schimbătorului de piese, a sistemului de paleți și a COBOT-ului (robot colaborativ), pentru a prezenta metode de creștere a productivității și de îmbunătățire a profitabilității prin convergența echipamentelor și a soluțiilor de automatizare.

CEO-ul , Doosan Machine Tools,  Kim Jae-Seop, a declarat că „Pentru a marca cea de-a 45-a aniversare a înființării noastre, am planificat DIMF 2021 Virtual din dorința de a deschide o nouă eră și de a ne pregăti pentru următorii 45 de ani”, adăugând „Sperăm ca prin această expoziție am accentuat, din nou, principiul în care credem, și anume acela că punem clienții pe primul loc și credem în valoarea noastră pe piață.

Ro-Mega Trade este distribuitor exclusive Doosan Machine Tools pe piața de profil din România.

Articol realizat în parteneriat cu T&T – Tehnică și Tehnologie. Articolul integral poate fi găsit și aici https://www.ttonline.ro/revista/masini-unelte/doosan-machine-tools-la-aniversarea-a-45-de-ani-de-existenta-noutati-la-dimf