FARO® PREZINTĂ SCANERUL PORTABIL DE MÂNĂ SCANPLAN PENTRU PLANURI DE NIVEL DESTINAT PROFESIONIȘTILOR DIN ARHITECTURĂ, INGINERIE ȘI CONSTRUCȚII

PLANIFICARE EFICIENTĂ A PROIECTELOR DE SCANARE CU NOUA FUNCȚIONALITATE SCANASSIST

Rugby, UK, 5 martie 2019- FARO® (NASDAQ: FARO), cea mai de încredere sursă din lume pentru măsurători 3D și soluții imagistice destinate modelării informațiilor despre clădiri în construcții anunță lansarea unei actualizări firmware pentru FARO® ScanPlanTM, soluția potrivită pentru o abordare mai bună a nevoilor din fluxul de lucru al profesioniștilor din arhitectură, inginerie și construcții.

Acest scaner de mână de generație următoare a fost introdus pe piață ca scaner de mână 2D, de greutate mică, pentru capturi rapide și ușoare și vizualizarea planurilor de nivel 2D. Acum, cu noi funcționalități precum ScanAssist, Scan Localizer și PanoCam, profesioniștii din arhitectură, inginerie și construcții pot economisi timp și bani folosind ScanPlan pentru a obține rapid o imagine de ansamblu exactă a amplasamentului sau clădirii scanat(e). Mai precis, arhitecții, furnizorii de servicii, directorii din construcții, administratorii de clădiri, precum și agenții de imobiliare beneficiază de determinarea planificării eficiente a proiectelor de scanare – plasarea prealabilă de scanări staționare – care conduce la estimări eficiente ale eforturilor de scanare și pregătirea eficace a lucrărilor de scanare.

ScanAssist

Funcția ScanAssist permite utilizatorilor să creeze oferte de preț mai precise în mai puțin timp. ScanAssist calculează automat cele mai bune poziții ale scanerului laser în baza hărții 2D înregistrate. Informațiile despre mărimea clădirii, precum și numărul și pozițiile necesare ale scanărilor individuale asigură o acoperire cuprinzătoare a amplasamentului de scanat și o prezentare generală rapidă a situației lucrării de scanare.

Scan Localizer

Funcționalitatea Scan Localizer facilitează prealinierea scanărilor individuale, în special când procentul mic al suprapunerii dintre scanări împiedică înregistrarea corespunzătoare a acestora. Prin transferul poziției ScanPlan pe un scaner cu laser FARO Focus, scanările 3D individuale sunt deja poziționate pentru simplificarea și asigurarea înregistrării corespunzatoare în softul FARO SCENE.

Export de fișiere DXF

Această funcționalitate de exportare de fișiere DXF permite o folosire directă a hărții 2D capturate în aplicația-țintă a clientului. Datele pot fi utilizate în orice sistem CAD pentru modelare ulterioară, fără conversie prealabilă, pentru un flux de lucru mai lin și mai eficient.

Funcționalitate PanoCam/VR

Cu PanoCam, utilizatorii beneficiază de imagini panoramice, localizate în planurile de nivel, pentru obținerea unei imagini de ansamblu la 360° cu zona capturată. Toate părțile interesate obțin accesul imediat la datele capturate după exportul în SCENE WebShare Cloud. Mai mult, o funcționalitate de export în suita Present4D VR permite clienților să vadă în realitatea virtuală (VR) imaginile capturate. Prezentarea VR este disponibilă în numai câteva minute, fără eforturi suplimentare, imediat după finalizarea procesului de capturi de imagini.

„De la prima lansare FARO ScanPlan, am lucrat în continuu la dezvoltarea ulterioară a capabilităților scanerului nostru 2D portabil”, declară Andreas Gerster, vice-președinte Global Construction BIM. „Cu această nouă actualizare firmware, în special cu adițiile ScanAssist și Scan Localizer, ScanPlan – împreună cu scanerul FARO Focus Laser – preia și ne duce mai departe capabilitățile de capturi la fața locului Traceable ConstructionTM. Am accelerat fluxul de lucru pentru capturile 3D și le-am eficientizat pentru clienții din arhitectură, inginerie și construcții. În special pentru clădiri, ScanPlan este ușor de utilizat și ideal pentru crearea eficientă a planurilor de nivel. Tehnica de utilizare este simplă (mers, îndreptat și captură), deci nivelul de cunoștințe și instructaj necesar este minim.”

[1] Funcționalitatea Localizer necesită FARO Focus M/S cu firmware 6.4 sau versiune superioară