SmartScope SP

Sistemele SmartScope® SP sunt proiectate pentru scanarea prin palpare cu performanțe optime.

Sistemul are o structură rigidă și un mecanism destinate să optimizeze achiziția de date dinamice necesare pentru acuratețea scanării. Sistemele SmartScope SP dispun de mișcare ultra-rigidă pe axa Z și o axă independentă care transportă piesa. Aceste caracteristici elimină erorile mecanice obișnuite care pot influenta performanța scanării.

Performanță optică

Din punct de vedere optic, SmartScope SP combină un obiectiv cu câmp larg, zoom optic și cameră digitală monocromă de 5 megapixeli, oferind un câmp de vizualizare pe diagonală de 16 mm fără distorsiuni la zoom mic, cu rezoluție ridicată la zoom mare. Sursa optica și de iluminare asigură o imagine precisă la toate nivelurile de zoom.

Capacitatea senzorului video

Datorită zecilor de ani de experiență și inovație, Quality Vision International Inc (QVI®), a dezvoltat cele mai bune soluții de procesare a imaginilor.  FeatureFinder® realizează o analiză performantă a marginilor indiferent de condițiile de iluminare, asigurând performanțe precise pentru o gamă largă de tipuri de piese și finisaje.

Laserul opțional TeleStar® Plus TTL

Laserul opțional TeleStar Plus oferă o distanță de lucru foarte mare cu rezoluție sub-micron. Sistemul cu montare ”pe axă” și prin lentilă permite măsurarea cu laserul pe întreg domeniul de măsurare al sistemului.

Trei stiluri de platformă

Sistemele SmartScope SP sunt disponibile în trei variante, cu trei posibilități de aranjare unice ale portalului, fiecare conceput pentru domeniul aferent de măsură.

  • SmartScope SP 332 este un sistem ce poate fi amplasat pe un banc de lucru, cu un design patentat al portalului și ortogonalitate prelucrată.
  • SmartScope SP 463 este un sistem ce poate fi amplasat pe podea, cu un portal fix ​​din granit pe care se deplasează axele X si Z iar deplasarea pe axa Y este asigurată de masa de măsurare.
  • SmartScope 663 este un sistem cu portal mobil, conceput pentru piese mari și grele. În timpul măsurătorilor, piesa rămâne fixă – măsurătorile se realizează prin intermediul portalului.

Valoare

Sistemele SmartScope SP sunt livrate într-un pachet complet pentru măsurarea de înaltă precizie cu multisenzor. Controlerul de scanare QVI, palpatorul de scanare SP 25 și software-ul de metrologie ZONE3® Express sunt incluse standard in toate modelele SmartScope SP. Specificațiile de performanță pentru modelele SP sunt conforme cu standardele ISO 10360.

Configurarea echipamentelor

Modelul SmartScope SP 332 este proiectat și livrat într-un pachet convenabil.

Sistemul de mișcare pe axa Z asigură mișcarea fără frecare și rigiditatea necesare pentru performanța excelentă a palpatorului de scanare.

Cursele pe axele XYZ: 300 x 300 x 250 mm

SmartScope SP 463 este un sistem robust care se instalează pe podea, cu o capacitate înclinată spre piesele mari și grele dintr-un mediu de lucru industrial. Mișcările axelor sunt complet independente iar precizia volumetrică extraordinară.

Cursele pe axele XYZ: 450 x 610 x 300

SmartScope SP 663 este un sistem cu dimensiuni compacte care oferă un volum mare de măsurare și o capacitate mare de încărcare. Dacă este necesar, piesele grele pot fi încărcate și livrate de un transportor de piese sau macara direct pe portalul mobil.

Masa și traversa din granit, împreună cu coloanele portalului,  asigură stabilitatea termică și izolarea vibrațiilor pentru o performanță excelentă de scanare, chiar și în condiții nefavorabile.

Cursele pe axele XYZ: 650 x 660 x 30