MĂSURĂRI COMPLETE
DE PALE DE TURBINĂ
CU SISTEMUL CORE DE LA WENZEL

Pentru multe dintre mașinile de măsurat în coordonate măsurarea palelor înseamnă atingerea limitelor lor. Nu și pentru linia de produse CORE de la WENZEL. Gama de produse CORE a luat în considerare diferitele aspecte ale unei pale de turbină pentru a îndeplini toate cerințele sistemului de măsurare geometrică cu o singură mașină. Fie că este vorba de rădăcina dentritică sau de marginile față-spate care trebuie măsurate, cu CORE ați făcut alegerea corectă.

În timp ce alte sisteme tactile au limitări din cauza erorii diametrului palpatorului, senzorul optic al CORE poate măsura elemente care nu sunt accesibile măsurătorilor prin palpare.

Senzorul optic cu lumină albă al echipamentului CORE, cu un fascicul luminos de 40 μm poate măsura puncte și chiar și cele mai mici raze. Acolo unde este încă necesară măsurarea tactilă, se folosește senzorul hibrid WM | HS de la WENZEL, care combină senzorul optic al CORE cu un sistem tradițional de palpare TP20.

Măsurarea suprafețelor reflectante

O caracteristică unică a senzorului cu lumină albă al WENZEL CORE este că poate măsura suprafețe puternic reflectante fără a fi nevoie să pre-trateze componentele, ceea ce duce la o precizie mai mare de măsurare.

Detectarea punctelor în zone dificil de accesat optic

Accesibilitatea vizuală a bazei sau razelor mici de vârf ale palelor de turbina pot fi adesea o problemă. Marginile individuale conduc la umbrire, ceea ce face posibilă măsurătoare numai cu strategii speciale de măsurare. În timpul măsurătorii cu CORE, profilul este scanat de două ori, de fiecare dată în direcții diferite. Cele două scanări sunt apoi unite între ele. Acest lucru face posibilă, din punct de vedere optic, detectarea zonelor greu accesibile și a celor mai mici raze cu o densitate ridicată a punctului.

Seria de produse WENZEL CORE reprezintă un sistem excelent care permite măsurarea calității unei componente direct în mediul de producție. Acest lucru este posibil datorită măsurătorilor stabile și reproductibile pe diferite suprafețe.